top of page

Medisch Pedicure

Tot mijn werkzaamheden behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot mijn taak. En als verwennerij is er na afloop van de behandeling een fijne afsluiting voor de cliënt een korte voetmassage.

Als medisch pedicure ben ik gespecialiseerd in het behandelen van alle risicovoeten; reumatische, diabetische, oncologische, ouderdoms- en verwaarloosde voet.

Daarvoor maak ik desgewenst gebruik van de specialistische technieken; ik beschik over uitgebreide kennis van nagelregulatie en nagelreparatie en anti-druk technieken.

  • Nagelreparatie pas ik toe, met gel bij beschadigde of schimmelnagels.
  • Ingroeiende nagels kan ik dusdanig begeleiden met bijvoorbeeld een nagelbeugel opdat deze niet meer ingroeien.
  • Ik kan een op maat gemaakt silicone hulpstuk voor u vervaardigen (een zogenaamde orthese) om druk plekken aan uw tenen te verhelpen/voorkomen.
  • Pijnlijke plekken kan ik ontlasten door middel van vilt onder de voet of op de tenen aan te brengen.

In sommige gevallen kunt in aanmerking komen voor vergoeding van uw ziektekosten verzekering, indien u hier meer informatie over wilt schroom dan niet om contact op te nemen.

bottom of page